Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Apps voor Apple Watch moeten binnenkort zonder iPhone werken

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2016, 11:14 CategorieApps

Apple is naar buiten gekomen met een bericht voor ontwikkelaars van applicaties voor de Apple Watch. Vanaf 1 juni stelt het bedrijf namelijk een nieuwe eis aan ingezonden applicaties. Het is vanaf dat moment van groot belang dat apps ook werken zonder dat ze afhankelijk zijn van een iPhone. Daarnaast moeten de applicaties minimaal gebouwd zijn met watchOS 2 SDK. Nieuwere versies van de software worden wel toegestaan, apps die gebouwd zijn met oudere software zullen niet worden toegelaten.

De snelheid van apps op de Apple Watch

Apple hoopt met zijn nieuwe maatregel een veelvoorkomend probleem op te kunnen lossen. De afgelopen tijd klonk namelijk meermaals de kritiek dat applicaties niet snel genoeg waren, omdat de informatie die uitgewisseld moest worden tussen de iPhone en het horloge niet vlot verliep. Reden genoeg voor gebruikers om de applicaties op de Apple Watch maar links te laten liggen. Om daar verandering in te kunnen brengen, heeft het bedrijf nu dan ook de keuze gemaakt om in te grijpen.

Bekijk ook  Omzet wearable-afdeling van Apple in jaar tijd met 75 procent gestegen

“Vanaf 1 juni moeten alle nieuwe watchOS apps die worden ingestuurd voor de App store zelfstandige apps zijn, gemaakt met watchOS 2 SDK of nieuwer”, zo deelt Apple zijn ontwikkelaars mee via een officieel statement op de website.
€ 349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.