Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Strava komt met Android Wear 2.0-app waarbij je je smartphone thuis kunt laten tijdens het hardlopen

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2017, 0:25 CategorieApps

Het atletennetwerk Strava heeft een Android Wear 2.0-app uitgebracht waarmee hardloopprestaties kunnen worden vastgelegd zonder dat de atleet de smartphone op zak hoeft te hebben.

Android Wear 2.0

De Android Wear-app maakt gebruik van de nieuwe mogelijkheden van versie 2.0 van dit besturingssysteem, dat deze week door Google is gepresenteerd op de LG Watch Style en de LG Watch Sport. Ook veel bestaande Android Wear-horloges worden binnenkort van een update naar versie 2.0 voorzien.

Zelfstandig werkende smartwatch-app

De populaire fitness-app laat gebruikers hun prestaties vastleggen en uploaden vanaf de smartwatch. Voorheen was er een via bluetooth verbonden smartphone nodig om dat te doen. Nu kan het horloge het zelfstandig. Die mogelijkheid voor zelfstandig werkende horloge-apps is een nieuw onderdeel van Android Wear 2.0.

Wel is een smartphone nodig om de eerste setup van de app te regelen. Daarna kan het horloge bijna alles zelf.

Bekijk ook  TomTom komt met software om mensen fitter te maken

Google Fit heeft ook update gekregen

Google Fit, dat standaard op Android Wear-horloges staat, heeft overigens ook een flinke update gekregen. De app is met versie 2.0 in staat om de snelheid van een hardloper, de afgelegde afstand en de hartslag vast te leggen. Dat laatste kan natuurlijk alleen als het horloge een hartslagsensor heeft. Op basis van al die gegevens kan Google Fit een redelijk accurate inschatting maken hoeveel calorieën er worden verbrand tijdens het lopen, fietsen of wandelen. Ook worden sit-ups en opdrukoefeningen nu gevolgd door de app.

Google Fit werkt alleen voor de drager van de smartwatch zelf, met Strava kan een atleet zijn prestaties voortdurend met die van anderen vergelijken die ook met een soortgelijk Android Wear-horloge rondlopen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.