Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

iOS-ontwikkelaar draait prototype van Gameboy-emulator op Apple Watch

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2017, 13:25 CategorieApps

Het is een iOS-ontwikkelaar gelukt een prototype van een Gameboy-emulator draaiende te krijgen op de smartwatch van Apple, de Apple Watch. Het prototype is gebouwd met één doel in gedachten: het kunnen afspelen van de game Pokémon Yellow.

Pokémon Yellow op de Apple Watch

We hebben in het verleden wel vaker toffe projecten (in de vorm van emulators) op smartwatches voorbij zien komen en vandaag kunnen we er daar eentje aan toevoegen. Het is iOS-ontwikkelaar Gabriel O’Flaherty-Chan gelukt om een Gameboy-emulator draaiende te krijgen op de Apple Watch. Deze emulator is met één doel gemaakt en dat is het afspelen van de game Pokémon Yellow. De emulator wordt Giovanni genoemd: dat is een belangrijk personage in de Pokémon-serie en de laatste gymleader in de eerste generatie Pokémon-spellen.

Zoals je misschien begrijpt is het overzetten van een game van het ene systeem naar het andere systeem (die vrij weinig met elkaar gemeen hebben) een klus die niet snel geklaard is. Zo heeft de ontwikkelaar wat problemen gehad met de grafische kwaliteiten en de besturing, maar het is hem toch gelukt. Helaas blijft het voorlopig wel bij dit prototype, dat ook meer een proof of concept is. Wel is de software open source, waardoor andere ontwikkelaars de mogelijkheden wellicht verder kunnen uitbouwen, indien dat gewenst is.

Bekijk ook  Spotify werkt met externe ontwikkelaar aan app voor Apple Watch

Lees ook alles dat je moet weten over de Apple Watch Series 2.


€ 469,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 469,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 749,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 749,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 769,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.