Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Samsung patenteert smartwatch met een soort lichtkrant op de bezel

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2017, 22:04 CategorieSmartwatches

Samsung heeft een patent geregistreerd voor een smartwatch waarbij aan de buitenkant van de bezel informatie wordt getoond. Die informatie rolt er overheen alsof het een soort lichtkrant is.

Flexibel scherm op ring

Het patent is in Amerika geregistreerd bij het octrooibureau. Het flexibele display is rondom de ring gelegd en toont informatie los van het ‘hoofdscherm’. Het patent is afhankelijk van een flexibel display, dat bijna helemaal rondom het horloge wordt gevouwen.

Eenvoudige informatie

Samsung meldt in de patentaanvraag dat het scherm aan de zijkant van het horloge is bedoeld om de gebruiker ‘eenvoudige informatie te bieden, zoals de datum, het weer, een liedje dat nu wordt afgespeeld, etcetera’.

De Samsung-bezel

Samsung heeft al eerder succes geboekt met een uitvinding met betrekking tot de rand. De Gear S2 en Gear S3 hebben een draairing waarmee de gebruiker de functies van de smartwatch kan bedienen. Die ring is dus in het nieuwe patent ook nog voorzien van informatie aan de zijkant. Zo hoef je, net als bij een echt horloge, alleen maar even naar het apparaat te gluren om te weten welke dag van de week het is, bijvoorbeeld.

Bekijk ook  Samsung presenteert eigen headset voor Windows Mixed Reality

Digitale armband

Meerdere fabrikanten zijn bezig om nieuwe vormen en functies te bedenken voor de wearable technologie van de toekomst. Zo zijn er al diverse patenten van Apple die min of meer een digitale armband laten zien, en ook andere fabrikanten bedenken steeds weer nieuwe dingen. Echter, tot dusver is de Apple Watch nog altijd de onbetwiste koning van de smartwatchwereld.


€ 334,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 344,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 349,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 349,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 409,95

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Hennie
  27 maart, 2017 om 15:16

  Waarom is de Apple Watch nog altijd de onbetwiste koning van de smartwatchwereld?

  • Martijn Chel
   27 maart, 2017 om 22:33

   Omdat het bedrijf simpelweg de meeste exemplaren weet te verkopen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.