Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Samsung Gear VR blijft dit jaar grootste mobiele vr-platform

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2017, 17:02 CategorieVirtual reality wear

Het is de verwachting dat Samsung Gear VR voorlopig het grootste platform blijft op het vlak van mobiele virtual reality. Toch schuilt er een dreiging aan de horizon. Het Google Daydream View-platform wordt steeds populairder en is straks een significante concurrent voor Samsung.

Samsung Gear VR blijft populair

Marktonderzoeker IHS Markit denkt dat dit jaar Samsung marktleider blijft als het aankomt op mobiele vr. Het is de voorspelling dat er in 2017 in totaal 4,12 miljoen exemplaren van verkocht worden. Dat is minder dan een jaar geleden, want in 2016 gingen er nog 4,56 miljoen over de toonbank, een afname van 9,6 procent. Volgens IHS komt dat onder meer door toenemende concurrentie, maar ook door de hogere prijs van de Gear VR. Die wordt nu standaard met een motion controller geleverd en is daardoor duurder geworden.

De grootste concurrent is volgens IHS in 2017 Google Daydream View. In 2016 werden er daarvan nog 120.000 exemplaren verkocht. De verwachting is dat dit komend jaar toeneemt naar in totaal 2,23 miljoen. De vr-headset van Google wordt steeds meer verkocht denkt IHS, doordat meer en meer Android-apparaten Daydream ondersteunen.

Bekijk ook  Google komt met verbeterde versie van Daydream View VR-headset

Samsung Gear VR

Samsung Gear VR werd vorig jaar gelanceerd, tegelijk met de Galaxy S7-smartphone. Het apparaat werd slim in de markt gezet door Samsung, dat hem gratis weg gaf bij lancering van de S7. De functies van het apparaat zijn simpel: de gebruiker moet een Galaxy-smartphone in de houder leggen, waarmee de telefoon als display dient. Tegelijk neemt de telefoon de functionaliteiten van de processor van de headset voor zijn rekening. De bril beschikt verder over een accelerometer, gyroscoop en nabijheidsmeter om de functionaliteiten van de smartphone aan te vullen.

Benieuwd naar mobiele vr?

Mocht je benieuwd zijn naar mobiele virtual reality, maar nog niet zeker weten waar je het beste kunt beginnen, dan hebben we een pagina met allerlei tips en adviezen. Daar leer je alles wat je moet weten over (mobiele) virtual reality en smartphones die daarvoor geschikt zijn.


€ 114,95

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 150,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Paul Peter Muller
    09 mei, 2017 om 22:25

    Daydream wordt het niet. Loopt te ver achter en spreek niet aan.

    Samsung komt dit jaar met een 4K Note 8 waardoor de VR beleving opeens een enorm veel betere beleving wordt. Daarnaast komt Samsung naar verwachting dit jaar of uiterlijk volgend jaar met een dedicated VR bril in 4K waarbij geen smartphone meer nodig is.

    Daarbij heeft Samsung een veel beter aanbod van apps.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.