Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

ZTE Quartz krijgt software-update

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2017, 21:57 CategorieSmartwatches

De gelukkigen die de ZTE Quartz-smartwatch al te pakken hebben weten te krijgen, kunnen zeer binnenkort een software-update tegemoet zien.

Goedkoop

De ZTE Quartz is in april gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Het Android Wear-horloge is echter nog niet in Nederland te koop. Belangrijke troef van het horloge is de prijs van minder dan 200 euro. Er zitten wel minder opties in dan in andere Android Wear 2.0-smartwatches. Zo ontbreekt een hartslagsensor of een nfc-chip. Doordat deze zaken ontbreken, gaat de batterij wel wat langer mee.

Verbeteringen

De update die nu klaar staat voor de ZTE Quartz, omvat volgens ZTE een aantal belangrijke verbeteringen. Alle gebruikers worden aangemoedigd om de update ‘over the air’ te installeren. Wat er in zit, is nooit helemaal duidelijk bij dit soort updates. ZTE vermeldt ‘google security patches’. Voorts zit er een verbetering in de bluetooth-connectiviteit met de verbonden smartphone in deze update, en verbeteringen van de synchronisatie. En dan zijn er nog de gebruikelijke performance-verbeteringen en bug fixes.

Bekijk ook  Review: Casio Pro Trek - Android Wear 2.0-smartwatch met dubbel scherm

Over the air

ZTE Quartz-dragers zullen op een gegeven moment op hun horloge zelf kunnen aflezen dat er een update klaar staat. Wie daarvoor geen geduld heeft, kan handmatig controleren of de nieuwe firmware al beschikbaar is. Allereerst moet het horloge volledig worden opgeladen. Het moet worden verbonden met een wifi-netwerk. Voorts ga je naar de instellingen —> systeem —> about (over) —> system updates. In dat laatste menu kan de optie worden gevonden om de laatste update te downloaden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.