Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Slimme horlogeband Wena van Sony gaat in de verkoop in Japan

Geschreven door
Geplaatst op5 juli 2017, 22:13 CategorieSmartwatches

Twee jaar na de aankondiging heeft Sony eindelijk werk gemaakt van de productie en verkoop van slimme horlogebandjes. De zogeheten Wena-bandjes worden inmiddels in Japan verkocht.

Klassieke horloges, moderne bandjes

Sony bedacht twee jaar geleden dat mensen geen afscheid wilden nemen van hun mooie, klassieke horloge en deze in te wisselen voor een smartwatch. In plaats hiervan besloot Sony er werk van te maken om die klassieke, bestaande horloges slimmer te maken door er een slimme armband voor te ontwikkelen.

Leer, metaal, kunststof

Deze horlogebandjes in leer, metaal en kunststof met onzichtbaar daarin verborgen de elektronica en (NFC-)chips, zijn inmiddels in de verkoop gegaan in Japan. De armbanden kosten tussen 60 en 260 euro, en kunnen door hun standaard horloge-aansluiting en standaard breedte van 18, 20 of 22 millimeter aan elk horloge worden gekoppeld.

Bekijk ook  Sony lanceert een nieuwe versie van Sony PlayStation VR

Betalen

De bandjes zijn voorzien van wat slimme functies, maar lijken vooral bedoeld te zijn om het betalen bij betaalterminals makkelijker te maken. In plaats van een pasje uit de portemonnee te trekken, hoeft alleen maar het horlogebandje langs de terminal gehaald te worden en is er betaald. Op die manier wordt het boodschappen doen voor de Japanners vergemakkelijkt.

Sony heeft nog niets losgelaten over een mogelijke release van de Wena-horlogebandjes in de rest van de wereld. Voordat daaraan wordt begonnen, moet wel de elektronica worden aangepast, want die is nu volledig toegerust op de Japanse contactloze betaalautomaten, en niet op die in andere landen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.