Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

TomTom komt met software om mensen fitter te maken

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 15:04 CategorieFitness trackers

TomTom komt vandaag met een aantal nieuwe functies voor zijn sporthorloges. Gebruikers kunnen voortaan kijken wat hun fitnessleeftijd is, maar ook fitnesspunten scoren en gepersonaliseerde workouts krijgen. Op die manier hoopt het bedrijf consumenten te helpen gezonder en sportiever te leven.

TomTom fitnessleeftijd & fitnesspunten

De fitnessleeftijd dient vooral om gebruikers te laten kijken hoe fit ze zijn en of dat ‘echt’ past bij hun leeftijd. De leeftijd wordt berekend op basis van de VO2 max, wat zoveel betekent als de maximale hoeveelheid zuurstof die een persoon kan benutten per minuut (afhankelijk van het lichaamsgewicht). Volgens TomTom is dat een goede indicator voor je conditie en kan dat een duidelijk beeld schetsen.

Het bedrijf introduceert ook fitnesspunten, die je krijgt op basis van een workout. Hoe meer inspanning je verricht, hoe hoger het aantal toegekende punten. Het bedrijf stelt dat je honderd fitnesspunten per dag moet verdienen om een gezonde levensstijl te behouden. Haal je er driemaal per week minimaal vijfhonderd, verbeter je de fitnessleeftijd.

Gepersonaliseerde workouts

Afgezien van de voor TomTom-apparaten nieuwe manier om je fitheid bij te houden, biedt het bedrijf ook workouts die toegespitst zijn op de individuele gebruiker. Er kan gekozen worden tussen vijftig hardloop- en fietsworkouts op hun TomTom sporthorloge. De intensiteit en duur zijn automatisch aangepast aan het persoonlijke fitnessniveau.

Bekijk ook  Hands-on met de Samsung Gear Sport, de nieuwe Samsung-wearable

De workouts kunnen bijdragen aan het verbeteren van de fitnessleeftijd en tegelijk ondersteunt het persoonlijke fitheidsdoelstellingen. Denk aan het lopen van een marathon, het verlagen van het vetpercentage, het verbeteren van spierkracht of het sneller hardlopen of fietsen.

Overige updates

Er zijn verder nog een paar nieuwe functies die naar TomTom-wearables komen. De sporthorloges kunnen nu ook notificaties weergeven op telefoons en beschikken over Autopause. Met telefoonnotificaties zie je inkomende gesprekken en tekstberichten op je horloge. Met Autopause pauzeert je sporthorloge automatisch als je stopt met bewegen. Hierdoor hebben je korte pauzes geen negatieve invloed op je prestatiedata.

Alle nieuwe functies worden beschikbaar via een software update voor alle sportproducten en de TomTom Sports app is beschikbaar vanaf september 2017.


€ 239,99

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 259,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 259,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Jan
    04 september, 2017 om 13:32

    Wel een goed idee van Tom Tom, maar ik vraag mij af hoe nauwkeurig deze V02MAX kan zijn. Het zou mooi zijn om deze indicator tegen andere oploossingen te kunnen vergelijken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.