Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Slimme portefeuille Walli roept je als je hem ergens laat liggen

Geschreven door
Geplaatst op11 september 2017, 23:22 CategorieKleding

Walli is een portefeuille die in de categorie ‘slim’ valt. Door een draadloze verbinding met een smartphone kan deze portemonnee zijn eigenaar waarschuwen, als hij ergens wordt achtergelaten. Hij waarschuwt zelfs als er een creditcard mist in een van de vakjes.

Bluetooth

De Walli is voorzien van een bluetoothchip die van stroom wordt voorzien door een vervangbare knoopcelbatterij. De bluetoothconnectie met de smartphone vertelt de portemonnee wanneer hij te ver weg raakt van zijn eigenaar. Dan komt er een notificatie op de smartphone. De bijbehorende app kan de portemonnee opsporen en zijn laatst bekende locatie laten zien.

Pasjes-sensor

Enkele vakjes voor creditcards en pasjes zijn voorzien van een sensor, zodat de Walli precies weet of de betaalkaart na gebruik wel weer op zijn plek is teruggekomen. Wordt een kaart per ongeluk achtergelaten, dan stuurt de Walli direct een notificatie zodat de eigenaar zijn fout kan herstellen.

Telefoon opsporen

Wordt in plaats van de portemonnee de smartphone vergeten, dan kan de Walli die voor de gebruiker opsporen. Door tweemaal op de portefeuille te tikken, gaat de telefoon lawaai maken en weet de eigenaar waar hij is.

Kickstarter

Voor dit alles is wel nodig dat de portemonnee binnen bluetoothbereik – zo’n tien meter – van de smartphone blijft. De Walli is via crowdfundingsite Kickstarter wel vijf keer overgefinancierd, en inmiddels te koop voor onder de honderd euro.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.