Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Last van hitte? Embr Wave verkoelt je met een druk op de knop

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2017, 13:18 CategorieSensoren

‘Ik heb het warm, waarom hebben jullie daar geen last van?’ Wie dat regelmatig in een gezelschap zegt, kan iets hebben aan een nieuwe wearable dat door een aantal wetenschappers op de markt wordt gebracht. De Embr Wave, een soort polscomputer die het warme of koude gevoel met een druk op de knop kan opheffen.

Kachel of ijsblokje

De Embr Wave ziet er nu niet echt uit als een sexy wearable, maar dat is de bedoeling ook niet. Zodra de drager zich oncomfortabel begint te voelen, en het te warm of te koud heeft, kan de Embr Wave worden geactiveerd. Door een druk op de knop wordt een warmte- of koudescheut door de huid gejaagd, waardoor dat onprettige gevoel direct stopt. Het is te vergelijken met een zeer lokale koude douche op een warme dag. Of omgekeerd: een nabije hete kachel op een koude dag.

Bekijk ook  Garmin Vivomove HR wordt smartwatch met echte wijzers en digitale wijzerplaat

IJsklontje

Op de huid voelt het als een ijsklontje of als een klein verwarmingselement. De temperatuurpuls wordt via de binnenkant van de pols, waar de huid zacht is en het gevoel snel doorlaat, naar een zenuwbaan gestuurd waarna de hersenen registreren dat het niet meer zo heet of koud is als de drager van tevoren dacht.

Huidcontact

De wetenschappers die dit ontwikkelden, verkopen het product voor een prijs van een flinke kachel of airconditioner: zo’n 300 dollar. Maar het werkt veel energie-efficiënter dan zulke producten, die een hele kamer moeten verkoelen of verwarmen. Doordat het product direct in contact staat met de huid, werkt het veel sneller dan iets anders.

Behalve dan een straal koud water op diezelfde pols, of iets warms. Maar dat moet je maar net bij de hand hebben. De Embr Wave is dat, als wearable, altijd.

  • Delen:

Reacties

  1. Jan
    17 oktober, 2017 om 10:10

    Is dit seriues of is het grapje? :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.