Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Omzet wearable-afdeling van Apple in jaar tijd met 75 procent gestegen

Geschreven door
Geplaatst op3 november 2017, 10:15 CategorieSmartwatches

Apple heeft in zijn meest recente financiële verslag laten weten dat de omzet van de wearables van het bedrijf met 75 procent is gestegen. Deze groei is in een jaar tijd gerealiseerd. Tim Cook, CEO, noemt de wearable-afdeling ‘zo groot als een Fortune 400-bedrijf’.

Apple Watch doet het blijkbaar goed

Apple heeft het financiële kwartaalverslag (vierde kwartaal) vrijgegeven. In een gesprek met de investeerders heeft Tim Cook, CEO van het bedrijf, laten weten dat de omzet van de afdeling wearables met 75 procent is gestegen in een jaar tijd. Cook gooit er nog een schepje bovenop door erbij te melden dat de wearable-afdeling van het bedrijf uit Cupertino in het fiscale jaar van 2017 ‘zo groot is als een Fortune 400-bedrijf’. Ook laat de beste man nog even weten dat de Apple Watch ‘de best verkopende en meest geliefde smartwatch ter wereld is’.

Bekijk ook  'Apple Watch ook volgend jaar best verkochte smartwatch'

In het vierde kwartaal van 2017 heeft de afdeling wearables het wederom, voor het derde kwartaal op rij, voor elkaar gekregen een omzetgroei van vijftig procent te realiseren. Dat komt onder meer door de sterke verkoop van de Apple Watch Series 3. Het bedrijf heeft echter nog nooit specifieke verkoopcijfers naar buiten gebracht en schaart de Watch onder de categorie Other Products. Daar vallen onder meer de mediaspeler, producten van Beats, de iPod en allerlei andere accessoires onder. De categorie is goed voor 3,23 miljard dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.