Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

Under Armour maakt voortaan geen fitnesstrackers meer

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2017, 10:04 CategorieFitness trackers

Het merk Under Armour heeft laten weten dat het bedrijf geen fitnesstrackers meer zal maken, ondanks eerder gecommuniceerde ambities. Het merk zal zich in de toekomst gaan storten op het ontwikkelen en onderhouden van eigen software.

Geen fitnesstrackers van Under Armour meer

Vorig jaar had het merk Under Armour nog de ambitie om een grote speler te worden op de markt voor gezondheids- en fitnessgadgets. Een jaar later lijken die ambities als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn, aangezien het bedrijf bekendgemaakt heeft geen fitnesstrackers meer te zullen maken. Dat heeft te maken met het slechte financiële kwartaal, schrijft The Wall Street Journal. In de komende jaren wil het bedrijf zich gaan storten op het ontwikkelen en onderhouden van software. Nike besloot onlangs hetzelfde te doen.

De ontwikkelde software kan vervolgens door andere bedrijven worden gebruikt. De huidige hardware zal nog wel worden verkocht, tot aan het einde van het jaar. Naast Under Armour en Nike, heeft onder meer ook Adidas zich meer te storten op software in plaats van hardware. Adidas produceert echter zelf nog wel hardware, naast de samenwerking die het heeft met Fitbit. Welke bedrijven straks aan de haal gaan met de software van het merk, is nog even afwachten. Voorlopig is daar nog niets over naar buiten gebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.