Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste wearables

De Wanderwatch wil kinderen veilig buiten laten spelen

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2017, 12:42 CategorieSmartwatches

De Wanderwatch is een smartwatch voor kinderen die hen probeert te stimuleren naar buiten te gaan, door middel van interactieve spellen. Het apparaat wordt geleverd met een aantal games. Verder tref je er ook een camera en een chatfunctie op aan.

Wanderwatch: smartwatch moet buitenspelen leuker maken

De Wanderwatch is een smartwatch voor kinderen die hen moet stimuleren naar buiten te gaan en daar lekker te gaan spelen. Dat verleiden gebeurt door middel van interactieve spellen en natuurlijk een goede dosis lol. Op de smartwatch zit een camera en een chatfunctie, maar ook een aantal games. Daarbij krijgen de kinderen interactieve middelen die hun fantasie verder prikkelt. Denk bijvoorbeeld aan een geluidenapp die het buitenspel verrijkt. Op de ouder app op hun eigen smartphone kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn.

Ook kunnen ze met de kids communiceren. Het team achter het horloge startte twee jaar geleden vanuit het idee van een gps-tracker. Al snel werd ontdekt dat veel ouders het een fijne functionaliteit vinden, maar dat er geen enkele lol voor het kind is. “De meeste smartwatches voor kinderen zijn enkel gericht op functionaliteit voor de ouder, zoals de gps-tracker of de stappenteller. Wij hebben ons steeds afgevraagd waarom een kind een Wanderwatch zou dragen. Het missende ingrediënt is spel”, zegt Ellie Karssemakers, oprichter van het bedrijf.

Bekijk ook  Thuiskopieheffing op wearables (met opslagmogelijkheid) een feit

Aan bekende spellen voor buiten zou een moderne touch zijn gegeven. De geluidenapp verandert je fiets in een politieauto door het aanzetten van de sirenes. De zwaardgeluiden hoor je alleen als je je arm beweegt met de stok die je net hebt gevonden. De magische steen is een uniek element dat buitenspelen ook connected maakt. De een verstopt de magische steen en de ander gaat hem zoeken met behulp van de Wanderwatch. En met de chat communiceer je niet alleen met je ouders, maar ook met je vrienden. Bijvoorbeeld in geheimtaal.

Wanderwatch wil ouders helpen bij het loslaten van hun kinderen. In de ouderapp kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn en met ze communiceren. Door het instellen van de schoolmodus verandert de smartwatch in een klassiek horloge, dus er is geen afleiding op school. En aan de veiligheid van de data is veel aandacht besteed. Alle verbindingen zijn beveiligd en de communicatie kan niet worden afgeluisterd. Het slimme horloge is nu te koop in meer dan 250 winkels van Intertoys en Bart Smit en in de eigen webshop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.