Alcatel heeft tijdens MWC 2015 meer laten zien van de OneTouch Watch. Dat is een smartwatch die premium design combineert met een lage prijs. Je kunt de smartwatch aan je Android- of iOS-smartphone koppelen.

Alcatel OneTouch Watch: premium design, lage prijs

Tijdens MWC 2015 heeft Alcatel nogmaals de Alcatel OneTouch Watch gepresenteerd. Het bedrijf zet het slimme horloge in de markt als een premium product, voor een lage prijs: 129 euro kost het horloge, wanneer we hem in de winkels tegenkomen vanaf eind april 2015. De Watch maakte voor het eerst zijn opwachting tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas afgelopen januari. Daarna bekroonde het iF International Forum Design GmbH het horloge met een prestigieuze iF Design Award. Alcatel lijkt dus op de goede weg te zitten.

De Alcatel OneTouch Watch is uitgerust met diverse sensoren. Zo is de hartslagmeter onopvallend verwerkt in de onderkant van de wijzerplaat. Daarnaast zijn er een snelheidsmeter, gyroscoop, hoogtemeter en E-kompas. Verder stelt de Watch gebruikers in staat hun slaappatroon, hun afgelegde afstand en het aantal gezette stappen en verbrande calorieën bij te houden. Ook zijn toekomstige gebruikers in staat eventuele gezondheidsdoelen bij te houden in het activiteitenoverzicht van het slimme horloge.

Verder kun je met de smartwatch (social media)-updates binnenkrijgen, bijvoorbeeld wanneer je gebeld wordt. Ook kun je je muziekspeler ermee bedienen, van een afstand foto's maken en een telefoon laten overgaan wanneer je hem kwijt bent. Hij werkt met een aantal Alcatel-producten en met smartphones met Android 4.3 of iOS 7.0 of hoger. Hij is stof- en waterbestendig (IP67-certificering) en heeft een lange accuduur tot vijf dagen. Over de accu gesproken: de Watch beschikt over een slimme USB-oplader die geïntegreerd is in de band.