Google heeft bevestigd dat Android Wear 2.0 vanaf 15 februari kan uitrollen voor andere smartwatches van dit moment. Vanaf dat moment kunnen andere fabrikanten ermee aan de slag voor hun slimme horloges.

Android Wear 2.0: vanaf 15 februari beschikbaar

Woensdag heeft Google officieel zowel Android Wear 2.0 als de twee nieuwe LG-smartwatches onthuld. Die smartwatches worden voorzien van het nieuwe Android Wear. Andere slimme horloges mogen ook rekenen op de komst van het besturingssysteem. Google heeft inmiddels bevestigd dat de update na 15 februari kan uitkomen voor de smartwatches van andere fabrikanten. Vanaf dat punt kunnen die fabrikanten namelijk zelf met de software aan de gang en aanpassingen maken waar nodig, waarna Wear 2.0 kan worden vrijgegeven.

Android Wear 2.0 moet het besturingssysteem een stuk gebruiksvriendelijker maken dan het nu is. Ook komen er een hoop functies bij. De grootste toevoeging is misschien nog wel de eigen app store, waardoor je zonder smartphone applicaties kunt downloaden voor je smartwatch. Ook kun je straks zelf gemakkelijk de wijzerplaat voorzien van een eigen achtergrond, kleuren en verschillende complicaties (die het beste te vergelijken zijn met widgets). Daarnaast komt er ook een klein toetsenbord aan waarop je op kunt typen.

Het is dus nog even wachten wanneer je bijvoorbeeld een Asus ZenWatch 3 hebt, om maar een voorbeeld te geven. Maar er wordt in elk geval aan gewerkt en dat is ook goed nieuws.