De Android Wear-app die je in de Google Play Store vindt voor je smartphone, is ook voorzien van een nieuwe update. Met deze app kun je enkele instellingen aanpassen voor dat Android-apparaat dat je om je pols hebt zitten.

Meer functies in Android Wear-app

Mocht je al in het bezit zijn van een Android Wear-smartwatch, dan heb je ook ongetwijfeld de Android Wear-applicatie op je Android-smartphone staan. Met die app kun je enkele instellingen aanpassen op je smartwatch en daarom is het wel handig als je dat programma op je smartphone hebt staan. De app in kwestie heeft van Google een verse update gekregen. Om echt alles uit die update te halen, dien je ook de nieuwe Android Wear-update te downloaden voor je smartwatch, waar zowel Google als Sony info over hebben vrijgegeven.

Met de Android Wear-app kun je dus met enkele taps verschillende instellingen aanpassen. Zo kun je ervoor kiezen welke kalender je op het kleine schermpje wil zien verschijnen en welke notificaties je wel en niet wil zien. Ook kun je er de instellingen voor de kaarten wijzigen en aangeven of je wil dat het scherm altijd aanstaat (ook al gaat dat ten koste van je batterij). Met de nieuwe update krijg je toegang tot een sync feature die het toestaat notificaties te ontvangen op je smartwatch, ook al heb je hem niet aan je phone gekoppeld via bluetooth.

Daarvoor heb je natuurlijk de optie nodig om hem aan je wifi-netwerk te kunnen koppelen. Wanneer je ervoor kiest cloud sync uit te zetten, dan werkt het op geen van je Android Wear-apparaten (mocht je er meerdere hebben). Wanneer je hem weer aanzet, doet alles het weer naar behoren. De update voor de Android Wear-app brengt tevens ook het Material Design met zich mee, waardoor de app een fijner aanzicht heeft. Je kunt de app vinden in de Google Play Store via de onderstaande downloadlink. De update kan elk moment verschijnen.