Google heeft bekendgemaakt dat Android Wear gebruikers laat kiezen uit meer dan duizend wijzerplaten voor hun Android-smartwatch. Google wil hiermee weer even de aandacht focussen op het Android-platform van slimme horloges.

Android Wear heeft meer dan duizend wijzerplaten

Terwijl de complete internationale tech-industrie probeert uit te vogelen voor wie de Apple Watch nou eigenlijk is, maakt Google van de gelegenheid gebruik ondertussen aan te kondigen dat Android Wear momenteel gebruikers laat kiezen uit meer dan duizend wijzerplaten. Dat doet Google om nog even de aandacht te focussen op Android Wear natuurlijk, aangezien de Apple Watch het meest hete tech-onderwerp van dit moment is. Om Android Wear-eigenaars op weg te helpen, heeft Google een aantal mooie wijzerplaten verzameld.

android-wear-wijzerplaten

Daarnaast heeft Google bekendgemaakt dat er ook een aantal nieuwe leveranciers van Android Wear-horlogebanden bij zijn gekomen. Met die boodschap wil Google een andere boodschap meegeven: de boodschap dat Android Wear-horloges in de meeste gevallen gebruikmaken van standaard 22 mm banden en dat je daardoor in feite zo'n beetje elke band naar keuze wel kunt gebruiken. Daar zit weer een onderliggende boodschap onder, hetzij wellicht een beetje wanhopig: vergeet Android Wear niet, je kunt hier bijna alles aanpassen.

Android Wear is een versie van het Android-besturingssysteem die je vindt op een Android-smartphone of -tablet. Om een Android Wear-smartwatch te kunnen koppelen aan je smartphone of tablet, heeft die tenminste Android 4.3 Jelly Bean of hoger nodig. Ook moet het apparaat beschikken over bluetooth, maar vandaag de dag is dat een standaard feature op een moderne Android-smartphone. Het is op moment van schrijven (officieel) nog niet mogelijk je iPhone of smartphone met een versie van Windows erop te koppelen.