Uit onderzoek van het onderzoeksbureau IDC blijkt dat het marktaandeel van Android Wear-apparaten in 2019 meer dan verdubbeld zal zijn. Dat betekent dat andere fabrikanten moeten inleveren en in dit geval zal dat Apple met zijn Apple Watch zijn.

IDC: Marktaandeel Android Wear verdubbeld in 2019

Uit een nieuw onderzoek van het onderzoeksbureau IDC blijkt dat de markt voor smartwatches straks veel meer Android Wear-apparaten zal kennen: het bureau verwacht namelijk meer dan een verdubbeling van het marktaandeel in 2019. Dit jaar is het smartwatch OS van Google nog slechts goed voor zeventien procent van alle smartwatches, maar dat getal zal over vier jaar 21 procent hoger liggen en op 38 procent gaan uitkomen. En ja, dat betekent direct dat andere, nu populaire, fabrikanten moeten inleveren qua aandeel.

IDC verwacht dan ook dat de Apple Watch flink wat van zijn huidige aandeel moet gaan inleveren. Maar dat betekent niet dat het watchOS, het besturingssysteem van de Apple Watch, zijn dominante positie kwijtraakt. Momenteel is het zo dat Apple bijna zestig procent van de markt in handen heeft, maar dat aantal zal in 2019 gedaald zijn naar nog net geen 48 procent. Ook het Pebble OS en het smartwatch-besturingssysteem van Samsung, genaamd Tizen, zullen niet gaan groeien en alleen maar krimpen de komende vier jaar.

De reden dat Android Wear straks zo in populariteit toe zal nemen, is omdat steeds meer fabrikanten hun eigen smartwatches met het OS zullen lanceren, vaak voor een goede prijs-kwaliteit-verhouding.