Op dit moment is er een nieuwe versie van Android Wear in omloop. Een Reddit-gebruiker meldt dat hij de nieuwe versie op z'n Huawei Watch heeft draaien. De belangrijkste verandering is dat de ingebouwde speaker eindelijk wordt geactiveerd.

Gaat Android Wear eindelijk de speaker ondersteunen?

De Huawei Watch is één van de weinige Android Wear-smartwatches van dit moment die een speaker aan boord heeft (ook de Asus ZenWatch 2 heeft er één). Tot op heden worden die speakers echter nog niet gebruikt in de smartwatch, maar daar komt mogelijk binnenkort verandering in. Een gebruiker van het Reddit-forum heeft namelijk gemeld een nieuwe versie van Android Wear te hebben op zijn Huawei Watch, die dus de speaker activeert. Google heeft hier echt nog niets over naar buiten gebracht en hetzelfde geldt voor Huawei.

Volgens de Reddit-gebruiker is nu het volgende mogelijk met de smartwatch:

  • Je kunt nu bellen met de Huawei Watch
  • Je kunt geluid instellen voor ontvangen berichten en dergelijke
  • De smartwatch kan teksten op het scherm voorlezen

Waarschijnlijk krijgen third-party developers binnenkort toegang tot de speaker, waardoor we in de toekomst veel meer applicaties gaan zien die de speaker ondersteunen. Helaas is het niet bekend wanneer we de nieuwste versie van Android Wear kunnen downloaden en of deze dan ook daadwerkelijk ondersteuning aanbiedt voor de ingebouwde speaker.