Google zou aanvankelijk de nieuwe Android Wear-update eind juli gaan lanceren, maar volgens de geruchten gebeurt dit nu pas in augustus. Diezelfde geruchtenmachine heeft het ook over de komst van interactieve wijzerplaten.

Android Wear krijgt interactieve wijzerplaten in augustus

Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht, maar het schijnt dat het bedrijf de volgende update voor Android Wear heeft opgeschort naar augustus. Aanvankelijk zou die update op 28 juli moeten verschijnen. Wanneer die update verschijnt, dan introduceert Google ook officieel interactieve wijzerplaten, waarmee je met één tap verschillende handelingen kunt uitvoeren. Dat kan nu soms ook al, maar officieel biedt Android Wear daar geen ondersteuning voor aan, waardoor het systeem nog wel eens kan crashen.

Dat betekent echter wel dat er een aantal dingen gaan veranderen in het gebruik van de interface van Android Wear. Nu kun je op je wijzerplaat tappen en daardoor het menu voor stemcommando's oproepen. Dat kan straks niet meer: wil je na de update je launcher opstarten, dan dien je van rechts naar links te swipen. Met de nieuwe tap-functie kun je straks bijvoorbeeld je wijzerplaat een andere kleur geven, van tijdzone wisselen, meer informatie laten weergeven over je huidige fitnesstraining of het openen van applicaties.

Op dit moment is Google in gesprek met verschillende designers van Android Wear-wijzerplaten, om straks wederom een mooie collectie weer te geven wanneer de update daadwerkelijk live is. Ook kun je straks berichten, krabbels, emoji en meer naar elkaar via je Android Wear-smartwatch versturen, dankzij nieuwe communicatiemogelijkheden. Het is nu nog even afwachten totdat Google zelf de aankondiging doet. Meestal doet het bedrijf dat een paar dagen van tevoren, dus kan het zijn dat we het pas in augustus te zien krijgen.