Wearablesmagazine bespreekt wekelijks op Android Wear Woensdag enkele nieuwe wijzerplaten die beschikbaar zijn voor Android Wear-horloges. Alle wijzerplaten worden door onszelf getest op een LG Watch Urbane. We brengen je een 'klassiek' horloge, een fantasie-wijzerplaat, en een tip  van de redactie.

Klassiek horloge: Boeing Bremont

Boeing maakt vliegtuigen. Hele grote. Dat is algemeen bekend. Dat in samenwerking met horlogemaker Bremont ook veel kleinere polshorloges worden gemaakt die geïnspireerd zijn op het ontwerp van die vliegtuigen, is vast iets minder bekend. Het levert wel mooie klokjes op en nu is er ook eentje te krijgen voor Android Wear-horlogebezitters.

watchface Boeing

De Boeing Bremont is hier te downloaden.

Fantasie-horloge: iPhone-ish

iPhone-ish? iPhone-achtig dus. Nou dat vinden wij wel meevallen bij deze wijzerplaat. Het enige onderdeeltje van het iPhone-lockscreen dat hier is overgenomen, is de batterijmeter. En dat tweemaal, want een smartwatch houdt niet alleen zijn eigen batterij in de gaten, maar ook die van de verbonden smartphone. Vind je het nou heel belangrijk om voortdurend te weten hoe het staat met de batterij van beide apparaten, dan is dit een bijzonder handige watchface. Want ze staan er levensgroot op.

watchface iPhone ish

De iPhone-ish is hier te downloaden.

Tip van de redactie: Breitling Navitimer Cosmonaute

Een ruimtehorloge? Welja. De Breitling Navitimer Cosmonaute komt wel zo over. Een hele drukke wijzerplaat, zoals we van deze horlogier gewend zijn, met functies die in het leger en blijkbaar ook in de ruimte handig kunnen zijn. Die functies zullen op deze Android Wear-kopie ontbreken, maar de wijzerplaat is er niet minder mooi om. En het kost niks.

watchface Breitling Cosmonaute

De Breitling Navitimer Cosmonaute is hier te downloaden.

Watchmaker

Wil je een nieuwe watchface installeren, dan heb je op je smartphone de app Watchmaker Premium nodig. Die kost eenmalig 3,99 euro in de Google Play Store. Dat is flink wat geld voor een app, maar daarna krijg je wel de beschikking over honderden gratis (en enkele betaalde) watchfaces, en die voorraad groeit dagelijks. Een hele ‘community’ van wijzerplaatmakers is elke dag bezig om er meer te bedenken. Ook veel wijzerplaten van bestaande horlogemerken zijn er te vinden. Wil je weten hoe je Watchmaker gebruikt, kijk dan in dit tips en trucs-artikel.