Analisten verwachten dat Apple heel snel de Apple Watch-productie gaat opvoeren zodat er aan de vraag voldaan kan worden. De Apple Watch bleek in het eerste weekend zo populair, dat die bijna overal is uitverkocht.

Productie Apple Watch wordt opgevoerd

De verwachting is dat Apple snel de productie van de Apple Watch opvoert, aangezien de beperkte voorraad tijdens de launch er wel heel snel doorheen, aldus analisten. Op dit moment moeten mensen vier tot zes weken wachten voordat het slimme horloge wordt geleverd, terwijl er ook al mensen zijn die hem niet eerder dan juni krijgen. Desondanks geloven de analisten erin dat Apple alsnog tussen de 2,3 en vier miljoen horloges gaat verkopen, omdat het tegen die tijd al een groot deel van z'n achterstand heeft ingelopen.

Om hoeveel pre-orders het precies gaat, heeft Apple nog niet bekendgemaakt. Verwacht werd dat Apple op maandag al een cijfer beschikbaar zou stellen, maar omdat de vraag veel hoger dan het aanbod was, doet Apple dat waarschijnlijk liever niet. Meestal geeft het bedrijf de pre-order-cijfers vrij na een dergelijke launch. Volgens Piper Jaffray-analist Gene Munster is Apple totaal niet blij met de achterstand. Daarom is Munster onder andere van mening dat Apple die productie omhoog gooit, om die achterstand weg te werken.

Afgelopen vrijdag was het dan zover: Apple-fans konden eindelijk de Apple Watch bestellen. Ondanks het feit dat de eerste recensies van het apparaat niet heel lovend waren (met de consensus: je hebt dit apparaat niet nodig), is het Apple toch gelukt om bijna één miljoen Amerikanen zo ver te krijgen het ding vooruit te bestellen. Slice denkt dat dat getal uitkomt op ongeveer 957 duizend. Slice haalt deze data uit meer dan negenduizend winkels en een panel van twee miljoen shoppers, wat een grote poel aan informatie oplevert.