Apple Watch Dark Sky

Apple heeft de beste Apple Watch-app en de beste game voor het polssieraad bekendgemaakt. De winnaar in de 'gewone'  app-categorie is Dark Sky, een soort buienradar. De beste game is Rules, die in de iTunes Store al prijzen heeft gewonnen.

Voorspeller van regenbuien

Dark Sky is handig omdat het je van tevoren vertelt wanneer een bui gaat beginnen. Dan wordt afgeteld, en ook wordt de hevigheid van de neerslag op het schermpje van de Apple Watch getoond. Zo weet je precies wanneer je moet gaan schuilen. De app geeft ook antwoord op de vraag wanneer de regen- of sneeuwbui weer is afgelopen. Dark Sky heeft om deze functies de titel Apple Watch app van het jaar gekregen.

Rules

Rules is een spelletje waarbij je in een razend tempo opdrachten moet uitvoeren. Zoals een aantal plaatjes aanklikken in op- of aflopende volgorde, of eerst alle groene plaatjes aanklikken en dán alle overige plaatjes in op- of aflopende volgorde wegklikken. Hoe sneller je dat foutloos doet, hoe hoger de score. Er kan tegen anderen gespeeld worden en de scores kunnen worden vergeleken.

Stappenteller

Rules heeft al prijzen gewonnen voor dit spelletje voor de iPhone en de iPad. Het klinkt eenvoudiger dan het is; de moeilijkheidsgraad wordt voordurend verhoogd naarmate er meer levels succesvol worden afgerond. De app op de Apple Watch is ook nog een soort stappenteller, als hij niet als spelletje wordt gebruikt. Helaas is Rules niet in het Nederlands te krijgen. De ontwikkelaar van de app is Duits, en de beschikbare talen zijn dan ook Duits, Engels en Spaans.

Apple Watch-apps

Het is voor het eerst dat de Apple Watch wordt meegenomen in de jaarlijkse app-verkiezingen door Apple zelf. Het valt op dat er maar één app en één game worden aangeprezen door Apple. Voor de iPad en de iPhone zijn dat er altijd meer, een stuk of vijf per apparaat. De Apple Watch is echter nog niet lang op de markt en er zijn minder apps voor beschikbaar dan voor de iPhone en de iPad.