Apple heeft laten weten dat het bedrijf nu openstaat voor alle apps die third-party developers willen indienen: je kunt nu je app opsturen naar Apple, die het bedrijf dan vervolgens gaat controleren voor de lancering eind april.

Apple Watch-apps nu in te dienen

Apple heeft de poorten opengezet voor ontwikkelaars die hun eigen Apple Watch-apps willen indienen. Ben je dus een third-party ontwikkelaar en heb je (al gewerkt aan) een tof idee? Bouw je app dan uit en stuur hem op naar Apple. Apps voor de Apple Watch zijn in feite extensies van de bestaande applicaties binnen de App Store. Dat betekent dat alle 1,2 miljoen beschikbare apps in die digitale winkel een extensie kunnen uitbrengen voor de Apple Watch. Nieuwe developers dienen daar wel rekening mee te houden.

Omdat Apple Watch-applicaties in feite extensies van de bestaande of nieuwe apps zijn, is het handig om nu alvast voor een update te zorgen (en als je een gebruiker bent is het handig om alvast te kijken of er al apps zijn die een extensie hebben uitgebracht). Gebruikers zijn namelijk in staat de applicaties op hun iPhone alvast te voorzien van een update waar die extensie in zit, dus is het mogelijk om iedereen alvast klaar te stomen voor de lancering van de Apple Watch. Hoe meer extensies er al zijn, hoe beter, zijn wij van mening.

Voor het optimaliseren van die extensie, heeft Apple een speciale pagina in het leven geroepen voor ontwikkelaars. Daar vind je alle benodigde informatie met betrekking tot het proces. De Watch-integratie kan ervoor zorgen dat je straks notificaties, speciale widgets en specifieke WatchKit-functies kunt gebruiken op je Apple Watch. Daarvoor die je natuurlijk wel je iPhone straks aan je Apple Watch te koppelen. Apps als The New York Times, Uber en Flipboard hebben al een extensie uitgebracht en het is nu wachten op de rest.