Apple zou twee of meer fabrikanten aan het werk willen zetten met de productie van de opvolger van de Apple Watch, die eind voorjaar of begin van de zomer 2016 wordt verwacht. Dat meldt Digitimes.

Quanta niet meer de enige

Digitimes heeft veel bronnen bij Aziatische toeleveranciers van grote elektronicafabrikanten. De Apple Watch wordt nu door Quanta gefabriceerd. De CEO van dit bedrijf onthulde onlangs nog wat feitjes over de opvolger van de smartwatch van Apple, zoals de toevoeging van een Facetime-camera aan de wearable. Naar Digitimes heeft vernomen, is Quanta echter niet meer de enige fabrikant die de Apple Watch 2 gaat maken.

Apple Watch 2

Inventec, Wistron, en Foxconn Electronics zouden door Apple zijn benaderd om mee te doen met de productie van de nieuwe wearable van Apple. Dat Apple zoveel fabrikanten benadert voor de productie, heeft wellicht te maken met de grote vraag die Apple verwacht. Hoewel de vraag naar de Apple Watch financieel analisten tot dusver nogal tegenvalt, heeft het bedrijf er zelf blijkbaar hoge verwachtingen van.

Tegenvallende vraag

De eerste Apple Watch is volgens Digitimes inmiddels tien miljoen keer over de toonbank gegaan. Voor het laatste kwartaal van dit jaar zou Apple er vier miljoen hebben bijbesteld bij Quanta. Aanvankelijk wilde Apple er zes miljoen bestellen, maar daar is op teruggekomen vanwege de tegenvallende vraag, meldt Digitimes.

 Weinig verdiend

De Aziatische nieuwssite meldt dat Quanta tot dusver nauwelijks geld heeft verdiend aan de productie van de Apple Watch, omdat er veel speciale machines moesten worden gemaakt die de horloges moeten produceren. Die kosten zijn er nog niet uit. Om die reden zouden andere fabrikanten nu stevige aarzelingen hebben met ja zeggen tegen de productie van de Apple Watch 2.