Apple heeft bekendgemaakt dat de release van watchOS 2, dat eigenlijk op woensdagavond had moeten verschijnen, tijdelijk is uitgesteld. Het bedrijf achter de Apple Watch heeft namelijk een vervelende bug ontdekt die roet in het eten gooit.

watchOS laat nog even op zich wachten

Apple heeft besloten om de release van watchOS 2 voorlopig en tijdelijk even uit te stellen, aangezien het bedrijf achter de Apple Watch een vervelend bug heeft ontdekt in de gloednieuwe software voor de smartwatch. Het watchOS 2 had de eerste grote update voor het nieuwe platform moeten worden en op woensdagavond rond zeven uur Nederlandse tijd moeten verschijnen, maar dat is dus niet het geval. Gelukkig is het nog wel zo dat de mensen met een iPhone en / of iPad de release van iOS 9 mogen verwachten om zeven uur.

Een Apple-vertegenwoordiger heeft het volgende laten weten.

We have discovered a bug in development of watchOS 2 that is taking a bit longer to fix than we expected. We will not release watchOS 2 today but will shortly.

Wanneer Apple nu voornemens is de nieuwe software te lanceren, die onder andere app-ontwikkelaars de mogelijkheid geeft apps daadwerkelijk op het slimme horloge te laten draaien, is helaas niet bekendgemaakt. Voorlopig houden we het dus nog even op het eerste watchOS.