De smartwatch is en relatief nieuwe productcategorie waarvan velen nog niet precies weten wat de mogelijkheden en toepassingen zijn. Ook Apple komt binnenkort met een eigen slim horloge, de Apple Watch, en hoewel Apple-producten bekendstaan om hun gebruiksgemak laat het Amerikaanse bedrijf in een serie video's zien wat de belangrijkste features van deze gadget zijn.

Op 24 april is het zover, dan wordt de Apple Watch in een groot aantal landen uitgebracht. In Nederland moeten we nog even geduld hebben maar Apple biedt je al wel de mogelijkheden de belangrijkste features en functies van de smartwatch te leren kennen. In vier video's, de eersten van een serie, laat Apple potentiële kopers door de belangrijkste features en gebruiksscenario's lopen.

In de eerste video, genaamd Welkome to Apple Watch', krijg je een overzicht van de belangrijkste eigenschappen op het gebied van software en hardware. Op een zeer eenvoudige manier wordt getoond hoe Apple de toepassing van het horloge voor zich ziet; als verlengstuk van je iPhone, ideaal voor korte interacties. De volgende drie video's zijn iets korter en focussen om het aanpassen van de wijzerplaat, het gebruik van de berichten-app en de 'digital touch' features waarmee je schetsen of zelfs je hartslag naar andere Apple Watch gebruikers kunt sturen. Als je de Apple Watch van binnen en buiten wilt leren kennen zijn deze video's een goed begin. Binnenkort worden er meer video's aan het overzicht toegevoegd.