Apple heeft een nieuwe richtlijn toegevoegd voor ontwikkelaars waar ze zich aan moeten houden: klok-applicaties zijn niet welkom in de digitale winkel voor een slim horloge. Maar binnenkort kunnen we wel meer first-party wijzerplaten verwachten.

Geen klok-apps, maar wijzerplaten voor de Apple Watch

Omdat er een hoop applicaties zijn afgewezen de afgelopen weken, omdat ontwikkelaars een hoop apps in hebben gediend die enkel de tijd weergaven, heeft Apple de regelgeving rondom het maken van applicaties voor de Apple Watch aangepast. Maak je dus een klok-app, dan is-ie niet welkom in de digitale winkel voor het slimme horloge. Op dit moment staat Apple het overigens ook niet toe ontwikkelaars zelf wijzerplaten te laten maken, dus je moet het voorlopig nog even doen met wat Apple je voorschotelt in de App Store.

Op dit moment heb je daarom slechts keuze uit tien wijzerplaten voor je Apple Watch; een aantal dat in het niet valt bij het aanbod op Android Wear. Je kunt die Apple-wijzerplaten wel op verschillende aanpassen met diverse functies, maar het laat nog wat te wensen over als het om diversiteit gaat. Ondertussen blijven we hopen dat Apple die sdk (software development kit) vrijgeeft voor third-party wijzerplaten. Apple heeft daar eerder over gezegd dat ontwikkelaars die later dit jaar kunnen ontvangen - een specifieke datum ontbreekt nog.

Het lijkt er overigens wel op dat Apple binnenkort zelf met nog een aantal wijzerplaten aan komt zetten. In de regelgeving staat namelijk een zinnetje te lezen dat impliceert dat Apple door middel van software-updates nieuwe wijzerplaten zal en kan toevoegen voor de Apple Watch. Wanneer dat echter zo ver is, is helaas ook nog niet duidelijk. Mocht je dus op zoek zijn naar een nieuwe wijzerplaat, omdat je die Mickey Mouse nou wel eens zat bent, dan heb je voorlopig nog even pech. Maar weet dat er verandering aan de horizon lonkt.