Mocht je nou van plan zijn om voor een Apple Store in het buitenland te gaan liggen voor een Apple Watch, dan raden we je af dat te doen. De Apple Watch wordt tijdens de lancering namelijk alleen online verkocht.

Geen Apple Watch in de winkel kopen

Laat je slaapmatje en je tent maar thuis, want je hoeft niet voor een Apple Store (in Duitsland of Frankrijk) te gaan liggen om kans te maken op zo'n felbegeerde Apple Watch. Apple heeft namelijk bekendgemaakt dat het horloge in de launchperiode enkel online verkocht wordt. Onduidelijk is hoe lang die 'launchperiode' duurt, maar we gokken erop dat die periode voorbij is wanneer de Apple Watch beter verkrijgbaar is. We kun je vanaf vandaag al een Apple Watch in een Apple Store uitproberen, mocht je interesse hebben.

Apple heeft deze beslissing genomen, omdat het bedrijf verwacht dat de vraag naar het apparaat gigantisch zal zijn en het niet in staat is aan die vraag te voldoen, per winkel. Zodoende wil Apple, in de eigen woorden, "de beste service en de meeste keuze blijven aanbieden". De shift naar de online verkoop kwam eerder deze week al in het nieuws, toen er een memo lekte. Uit de memo was al op te maken dat Apple liever niet heeft dat iedereen maar bij de winkel blijft hangen, totdat ze eindelijk naar huis kunnen met een Apple Watch.

Met deze zet kan Apple ook de infrastructuur beter onder controle krijgen en houden, aangezien de eerste lading Apple-producten vaak snel is uitverkocht. Het heeft er ook mee te maken dat Apple zichzelf wil positioneren als een soort high-end modemerk en dan heb je al die mensen die voor je winkel slapen, eten, drinken en zeuren niet nodig. Je kunt vanaf vandaag een pre-order plaatsen voor de Apple Watch, mocht je van plan zijn eentje te willen aanschaffen. Lees daarover meer in dit bericht, die we al eerder schreven.