Er zijn Apple Watch-eigenaars die klagen over het feit dat de batterij van het horloge veel sneller leeg raakt tijdens het sporten. En voor een smartwatch waar één van de steunpilaren een gezondere levensstijl is, is dit behoorlijk slecht nieuws.

Apple Watch-batterij gaat minder lang mee tijdens het sporten

Het blijkt dat de Apple Watch minder lang meegaat wanneer de mensen hem dragen tijdens het sporten, vooral tijdens het fietsen. Apple had eerder naar buiten gebracht dat het slimme horloge zo'n zes tot zeven uur mee zou moeten gaan wanneer de drager in die tijd non-stop aan het sporten is. Nu zijn er ook gevallen bekend waar dat getal gewoon klopt, maar inmiddels zijn er ook mensen die hebben geklaagd dat die batterij de zes uur nog niet haalt. Tijdens het fietsen, zo geeft één Apple Watch-eigenaar aan, kan de Apple Watch na twee uur al leeg zijn.

Ook is er een geval bekend van iemand die de batterij met dertien procent zag afnemen tijdens een sportsessie van 34 minuten. Ook is er een andere fietser die meldt dat na een fietstocht van drie uur en een kwartier, de batterij onder de dertig procent is gedaald. Mogelijk heeft dit te maken met de hartsensor, die ook wel bekendstaat als de grootste energieslurper van het polsapparaatje. Gelukkig is er ook een Power Saving Mode voor tijdens het sporten, die op minder regelmatige basis je hartslag zal meten, waardoor de batterij langer meegaat.

Bovendien is het ook zo dat wanneer je buiten sport, je ook een grotere aanslag doet op de gps van de Apple Watch, omdat die constant moet bijhouden waar je bent en hoeveel meters je hebt afgelegd. De Watch heeft wel motion sensors ingebouwd, maar die zijn lang niet zo accuraat om te meten hoeveel afstand je hebt afgelegd dan het gps-signaal. Mocht je dus problemen ondervinden, dan kun je eens de Power Saving Mode uitproberen en anders kun je overwegen de gps uit te zetten - maar die kun je in sommige gevallen juist nodig hebben.