Uit onderzoek blijkt dat Apple Watch-eigenaren de betaaldienst Apple Pay omarmen - het gros van die eigenaars betaalt er mee. De overige twintig procent ziet er geen voordeel in of hebben zorgen die te maken hebben met privacy.

'Apple Pay populair onder Apple Watch-eigenaars'

Apple Pay op de iPhone is een gemakkelijk en zeker ook veilige manier om betalingen mee te verrichten: of dat nu een aankoop in de App Store van Apple is of bij een betaalterminal in de winkel, zoals in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, dat maakt in principe niet uit. Apple Pay op je smartphone heeft alleen niet zo veel voordeel, want of je nu je creditcard of bankpas of je telefoon uit je broekzak haalt, dat maakt voor de ervaring van het betalen natuurlijk weinig uit (voor de meeste mensen dan).

Betalen met je smartwatch heeft als grote voordeel dat het apparaat op je pols altijd buiten je broekzak is en dus gebruikers gemakkelijk en snel in staat stelt iets te betalen, op een manier waarop je er al bekend mee bent - want inmiddels kun je ook in Nederland her en der met pinpassen betalen die je enkel tegen de pinautomaat hoeft te houden. Nu blijkt uit onderzoek van Wristly dat tachtig procent van de Apple Watch-eigenaars wel eens betaald heeft met Apple Pay, tegenover twintig procent die dat nog niet heeft gedaan.

Er zijn in totaal duizend mensen ondervraagd in de VS en GB. De twintig procent die niet met Apple Pay op Apple Watch heeft betaalt, geeft aan dit niet nodig te vinden, problemen te hebben met hun privacywaarborging of zien er geen voordeel in. Meer dan vijftig procent (van de betalers) noemt het betalen 'magisch', terwijl veertig procent het 'gemakkelijk' vindt. Tachtig procent vindt ook nog dat Pay op Watch beter werkt dan iPhone en zou dan ook graag zien dat ze overal met het slimme horloge om hun pols de betalingen kunnen doen.