De eerste Apple Watches worden inmiddels geleverd maar wanneer het slimme horloge van Apple naar Nederland komt is nog steeds niet helemaal duidelijk. Eerder gingen er geruchten over een verkoopstart op 8 mei maar inmiddels lijkt eind juni waarschijnlijker.

Apple-directeur Tim Cook heeft vandaag tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen voor de Apple Watch.

Cook geeft daarbij aan dat de vraag momenteel het aanbod overstijgt. Apple kan door de grote vraag, en door problemen in het productieproces, lastig aan de vraag voldoen maar verwacht de komende maanden de productie op te kunnen schroeven. Op dit moment kunnen alleen consumenten in China, Canada, Australië, Duitsland, Frankrijk, Japan, Hong Kong, de UK en de VS naar de winkel voor het horloge.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.