Apple heeft officieel bekendgemaakt dat het eerste slimme horloge van het bedrijf, de Apple Watch, naar België en Luxemburg komt. Aan het einde van de tweede week van oktober kun je het horloge kopen in deze twee landen.

De Apple Watch in de Benelux

Apple heeft laten weten dat het eerste slimme horloge van het bedrijf, de Apple Watch, ook naar België en Luxemburg toe komt. De release vindt plaats op 9 oktober, dus vanaf die dag kun je de smartwatch officieel in beide landen kopen. Vanaf 9 oktober is het dus zo dat de Apple Watch overal in de Benelux verkrijgbaar is. Over de prijzen is helaas nog niets bekendgemaakt, maar wij verwachten dat die gelijk zullen zijn aan de Nederlandse prijzen, waarbij de goedkoopste Apple Watch je tenminste 419 euro gaat kosten.

De standaard editie van de Apple Watch Sport (38-mm) gaat weg voor 419 euro, wat iets duurder is dan aanvankelijk gedacht. Daarnaast kun je ook kiezen voor een iets grotere versie van de Apple Watch Sport (42-mm), met een prijs van 469 euro. Beide varianten zijn in vijf verschillende kleuren te verkrijgen: wit, blauw, groen, rood en zwart. Wil je voor de ‘standaard’ Apple Watch gaan, dan ben je tenminste 669 euro kwijt voor het 38-mm-model. De grotere variant (42-mm) kost 719 euro. Je kunt echter wel kiezen uit tien versies.

Bij de Apple Watch werkt de combinatie band-horloge net even anders dan bij de Sport-editie. Bij die laatste kies je simpelweg een kleur uit, terwijl je voor de Watch kunt kiezen wat voor type band je wilt: roestvrij staal (wit/zwart), met de keuze uit een klassieke of sportieve sluiting, het Milanese bandje, eentje met een moderne gesp, eentje van leer, eentje met de kleur middernachtblauw en een moderne gesp, een helderblauw leren variant en nog een aantal. De Watch Edition kost ten minste 11200 euro en maximaal 18400 euro.

Check voor alle prijzen, modellen en de beschikbaarheid de website van Apple.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door. Lees ook onze uitgebreide recensie van de Apple Watch.