Apple mag tot en met 5 december 2015 de Apple Watch niet in Zwitserland verkopen, vanwege een dertig jaar oude patent in dat land. Daarna mag het bedrijf het slimme horloge wel verkopen in het Swatch-land.

Geen Apple Watch voor Zwitserland

Het land der luxueuze horloges kan voorlopig niet op de Apple Watch rekenen. Dat komt door een patent in Zwitserland, dat ervoor zorgt dat er geen horloge in dat land mag worden uitgebracht waar er een logo van een appel of een bedrijfsnaam met daarin het woord appel te zien mag zijn. Dat blijkt uit documenten van de Swiss Federal Institute of Intellectual Property. Het patent stamt al uit 1985 en is in handen van horlogemaker William Longe of Leonard en vervalt op 5 december 2015 - dan mag de Apple Watch worden uitgebracht.

Momenteel maakt Apple zich klaar voor de lancering van de Apple Watch in een aantal landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Helaas nog niet in Nederland en een releasedatum voor ons land is nog niet bekend. Wel is het zo dat je de Apple Watch vooruit kunt bestellen vanaf 10 april vanuit één van de drie genoemde landen, waardoor je dus toch je pols kunt versieren met Apples uurwerk. Mits je op tijd bent natuurlijk, want naar verluidt gaat niet iedereen een Apple Watch in bezit krijgen, vanwege de populariteit van de wearable.

Begin maart van dit jaar kondigde Apple de de Apple Watch aan. De Apple Watch is een smartwatch van Apple, die je kunt koppelen aan je iPhone. Het onlangs vrijgegeven iOS 8.2 bereidt je iPhone alvast voor op de lancering van het slimme horloge, wanneer die eind april in een aantal landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, uitkomt. Verder kwam laterg naar buiten dat de Apple Watch niet helemaal waterdicht is en dat Apple het afraadt het horloge onder water te dompelen. Onduidelijk is wanneer de Watch naar Nederland komt.