Mogelijk neemt Apple vanaf 8 mei weer pre-orders voor de Apple Watch, zo blijkt uit informatie afkomstig van een interne bron bij Apple. Ook schijnt Spanje dan mee te kunnen doen. Italië en Spanje zijn, net als Nederland, second wave-landen voor Apple.

Gerucht: Apple Watch vanaf 8 mei in Nederland te bestellen

Als het aan een Italiaanse bron afkomstig uit één van de Apple-winkels ligt, dan zou het slimme horloge vanaf 8 mei te bestellen zijn in dat land. De Apple-winkels schijnen in de laars van de middellandse zee namelijk al promotiemateriaal te hebben ontvangen voor de smartwatch. Er zijn complete tafels binnengekomen die op 7 mei zouden moeten worden neergezet, omdat de Apple Watch een dag later beschikbaar zou zijn in dat land. Ook Spanje en andere zogenaamde second wave-landen van Apple mogen het horloge dan verwachten.

Andere second wave-landen, landen waarin Apple pas de tweede lading producten voor het eerst lanceert, zijn Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Ierland, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Qatar, Rusland, Saudi-Arabië, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Ook voor deze landen zou een verschepingsperiode bestaan van vier tot zes weken, omdat Apple mogelijk twee tot drie miljoen Apple Watches nog voor de Noord-Amerikaanse markt moet klaarstomen.

De datum van 8 mei zou nog wel eens kunnen kloppen: dan zou Apple als het goed is de huidige achterstand compleet weggewerkt moeten hebben. Sinds 10 april negen uur in de ochtend is het Apple gelukt om in de landen de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan en het Verenigd Koninkrijk binnen zes uur door alle mogelijke pre-orders heen te gaan. Of deze geruchten kloppen, kunnen we nu nog niet met zekerheid zeggen. Pas wanneer Apple de kogel door de kerk schiet, weten we het zeker.