De Apple Watch is vanaf nu officieel beschermd door een patent; het gaat hier dan over de look and feel van het design van de smartwatch. Opvallend is dat Apple slechts weken voor de onthulling van het apparaat het patent indiende bij het patentenbureau.

Look and feel Apple Watch beschermd door patent

Vanaf nu is het design van de Apple Watch officieel beschermd door de US Patent and Trademark Office (USPTO). Gisteren is naar buiten gekomen dat Apple het patent officieel in handen heeft met betrekking tot de look and feel van de Apple Watch. Het patent bevat bar weinig informatie over het apparaat, maar toont wel een aantal schetsen waar we de Apple Watch van allerlei kanten kunnen bekijken. Zo kun je de Apple Watch nog eens van bovenaf, de zijkant en onderaf bekijken, zodat je nog eens kunt zien waar bepaalde sensoren zitten.

Een dergelijk patent binnenslepen is belangrijk voor een bedrijf. Op die manier kunnen ze een uitvinding of design beschermen tegen mensen die geld proberen te verdienen aan producten die sterk op het origineel lijken. Hoewel je die mensen natuurlijk niet kunt tegenhouden soortgelijke producten te maken, kun je er wel wat aan doen wanneer een ander product als twee druppels water op die van Apple lijkt. Opvallend is dat Apple het patent indiende in augustus 2014, slechts weken voordat de smartwatch officieel werd aangekondigd in de maand erop.

Wanneer we de Apple Watch in Nederland kunnen verwachten, is helaas nog niet duidelijk. Eerder verscheen de datum 8 mei in beeld, een plausibele datum, maar later werd er gesproken over de maand juni, wat ook geloofwaardig is. Apple-directeur Tim Cook heeft vtijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen.