oals aangekondigd ia Apple vandaag begonnen met het aannemen van pre-orders voor de veelbesproken Apple Watch. Het slimme horloge kan via de website van het bedrijf besteld worden en de eerste exemplaren moeten vanaf 24 april aan de eerste klanten uitgeleverd worden. Helaas moeten Nederlanders nog even geduld hebben.

In onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk kan men sinds 09.01 vanochtend een bestelling voor de Apple Watch plaatsen. De smartwatch kan alleen online besteld worden en wordt vanaf 24 april geleverd. Echter, veel consumenten die het horloge wilden bestellen kwamen er al snel achter dat de levertijd op augustus staat. Apple heeft dus maar een zeer beperkte voorraad voor de eerste gelukkigen.

Naast de mogelijkheid om direct een Apple Watch te bestellen biedt Apple de mogelijkheid een afspraak te maken om het horloge in één van de Apple Stores uit te proberen en vervolgens, mocht je overtuigd zijn, een bestelling te plaatsen. Vanzelfsprekend ligt de leverdatum dan nog verder in de toekomst.

In de hierboven genoemde landen kan de Apple Watch vanaf 399 euro gekocht worden. Hieronder vind de officiële Europese prijzen die Apple bekend heeft gemaakt:

  • Apple Watch Sport 38mm: €399
  • Apple Watch Sport 42mm: €449
  • Apple Watch staal 38mm: €649 tot €1199
  • Apple Watch staal 42mm: €699 tot €1249
  • Apple Watch Edition: vanaf €11.000 tot €18.000

Wanneer de Apple Watch officieel in Nederland besteld kan worden is vooralsnog onduidelijk.