Apple heeft bekendgemaakt dat de Apple Watch, het eerste slimme horloge van het bedrijf, vanaf 17 juli verkrijgbaar is in Nederland. De smartwatch is wel iets duurder dan aanvankelijk verwacht: het goedkoopste model gaat weg voor 419 euro per stuk.

Apple Watch komt 17 juli naar Nederland

Het hoge woord is eruit: Nederland mag de Apple Watch vanaf 17 juli 2015 verwachten. Dat staat te lezen op de website van Apple, waar je de Apple Watch kunt aanschaffen. Het slimme horloge is ook in Nederland verkrijgbaar in drie verschillende varianten: de Sport, Watch en Watch Edition. Die verschillende versies zijn direct te bestellen in combinatie met een horlogebandje. Zo is de Apple Watch Sport verkrijgbaar in tien modellen, de Apple Watch in twintig en de Apple Watch Edition slechts in acht modellen.

De standaard editie van de Apple Watch Sport (38-mm) gaat weg voor 419 euro, wat iets duurder is dan aanvankelijk gedacht. Daarnaast kun je ook kiezen voor een iets grotere versie van de Apple Watch Sport (42-mm), met een prijs van 469 euro. Beide varianten zijn in vijf verschillende kleuren te verkrijgen: wit, blauw, groen, rood en zwart. Wil je voor de 'standaard' Apple Watch gaan, dan ben je tenminste 669 euro kwijt voor het 38-mm-model. De grotere variant (42-mm) kost 719 euro. Je kunt echter wel kiezen uit tien versies.

Bij de Apple Watch werkt de combinatie band-horloge net even anders dan bij de Sport-editie. Bij die laatste kies je simpelweg een kleur uit, terwijl je voor de Watch kunt kiezen wat voor type band je wilt: roestvrij staal (wit/zwart), met de keuze uit een klassieke of sportieve sluiting, het Milanese bandje, eentje met een moderne gesp, eentje van leer, eentje met de kleur middernachtblauw en een moderne gesp, een helderblauw leren variant en nog een aantal. De Watch Edition kost ten minste 11200 euro en maximaal 18400 euro.

Check voor alle prijzen, modellen en de beschikbaarheid de website van Apple.

Ben jij in de markt voor een smartwatch en twijfel je nog over de Apple Watch? Neem dan onze artikelen met vijf redenen om wel een Apple Watch te kopen en vijf redenen om geen Apple Watch te kopen door.