Middels een interne memo van Apple is duidelijk geworden dat je voorlopig de Apple Watch niet in de winkels zult terugvinden. De combinatie van de beperkte voorraad en de wereldwijde interesse zorgen ervoor dat Apple achter de feiten aan loopt.

Voorlopig geen Apple Watch

Mocht je van plan zijn om in het buitenland spontaan een Apple Watch te kopen, dan hebben we slecht nieuws. Het slimme horloge van Apple is zo slecht leverbaar, dat het minstens nog tot juni duurt voordat ze weer in de winkels liggen. Dat blijkt uit een interne memo van Apples Angela Ahrendts, verantwoordelijk voor het winkelbeleid. Dat betekent dus ook dat de aanvankelijke releasedatum van 24 april niet gehaald kan worden, maar officieel is die datum niet verplaatst. Heel mei vind je nergens een Apple Watch, in elk geval.

De combinatie van de wereldwijde interesse in de Apple Watch en het feit dat de voorraad nogal beperkt was, zorgt voor deze vertraging. In de memo is te lezen dat Ahrendts het personeel meegeeft dat Apple met de Watch een heel nieuw product lanceert en dat dit niet zonder drempels te doen is. De Apple Watch wordt ook op een geheel andere wijze uitgebracht: je kunt het apparaat in de winkel uitproberen, nog voordat hij überhaupt te koop is. Een strategie die overigens niet wordt toegepast bij de nieuwe iPhones, die er ongetwijfeld aan komen.

Apple heeft eerder al bekendgemaakt dat het horloge in de launchperiode enkel online verkocht wordt. Onduidelijk is hoe lang die 'launchperiode' duurt, maar we gokken erop dat die periode voorbij is wanneer de Apple Watch beter verkrijgbaar is. We kun je nu alvast een Apple Watch in een Apple Store uitproberen, mocht je interesse hebben. Apple heeft deze beslissing genomen, omdat het bedrijf verwachtte dat de vraag naar het apparaat gigantisch zou zijn en het niet in staat zou zijn aan die vraag te voldoen; en dat blijkt maar weer.