apple-watch-microsoft-translateApple heeft voor software-ontwikkelaars een vroege versie vrijgegeven van watchOS 2.2, het nieuwe besturingssysteem voor de Apple Watch. Met deze versie kunnen meerdere Apple Watches samenwerken met één iPhone.


Twee Apple Watches

Dat is wellicht handig voor mensen die straks de opvolger van de Apple Watch kopen, die dit jaar wordt verwacht, maar er nog niet klaar voor zijn om hun oude weg te doen. Of voor mensen die meerdere varianten van de Apple Watch hebben voor verschillende gelegenheden. Een Watch Sport bijvoorbeeld voor het dagelijkse werk, en nog een luxe Watch Edition om vrienden jaloers te maken.


Nearby

WatchOS 2.2 biedt meer nieuwe features. Zo is de Maps App in staat om zoekopdrachten uit te voeren, snelle routebeschrijvingen te geven en lokale poi's (points of interest) aan te geven. Dit noemt Apple 'Nearby'. Dingen die dichtbij zijn, worden uitgelicht en als je erop tikt, je subcategorieën te zien zoals Food, Drinks, Shopping, Travel en Health.


Workout-info

WatchOS 2.2 geeft software-ontwikkelaars ook toegang tot bewegingsgegevens, zodat gedetailleerde workout-informatie aan de gebruiker kan worden voorgeschoteld. Met de ververste software kun je straks nagaan hoeveel calorieen je hebt verbrand, het aantal minuten of uren dat je aan het sporten bent geweest, en meer. De updates zijn niet alleen voor de eigen Apple-apps Workout en Health voorbehouden, maar zijn ook beschikbaar voor apps van derden.


iOS 9.3

De software is momenteel alleen nog beschikbaar voor app-ontwikkelaars. Apple heeft nog niet onthuld wanneer de nieuwe firmware naar de gebruikers gaat. WatchOS 2.2 werkt samen met iPhones die op iOS 9.3 lopen.