Uit een vacature van Apple blijkt dat het bedrijf voornemens is de Apple Watch aan gezondheidsorganisaties te willen slijten. Apple is namelijk op zoek naar een Apple Watch Marketing Specialist die verantwoordelijk wordt voor de verkoop van de Watch aan bedrijven.

Apple Watch in de gezondheidszorg

Apple heeft bredere plannen voor de Apple Watch, net zoals het bedrijf dat had voor de iPad. Apple wil de Apple Watch namelijk verkopen aan bedrijven en voorlopig alleen binnen de gezondheidszorg. Maar dit keer wil Apple niet wachten, zoals het wel deed met de iPad, dus heeft het bedrijf een vacature uitstaan waaruit op te maken is dat het op zoek is naar een Apple Watch Marketing Specialist, die verantwoordelijk is voor de verkoop van het apparaat aan bedrijven, voorlopig met name gezondheidsorganisaties.

De Apple Watch zou op enkele manieren gebruikt kunnen worden binnen een ziekenhuis bijvoorbeeld (maar in theorie ook elke andere smartwatch natuurlijk). Het zou de pieper kunnen vervangen, maar ook apps kunnen hebben die het beste van IT combineren met moderne meettechnieken waar doktoren wat aan hebben. Maar Apple zou de Watch, vooral in Amerika, ook kunnen verkopen aan grote bedrijven, die het personeel de kans geven er eentje goedkoper te kopen. Zodat er geld bespaard kan worden op de gezondheidszorg.

Het doel is voornamelijk om die mensen uit de wachtkamers van de doktoren te houden, aangezien al die bezoekjes natuurlijk geld kosten. Desondanks is de Apple Watch in z'n huidige vorm nog behoorlijk gelimiteerd. Zo is er wel een nfc-chip aanwezig, waarmee je bijvoorbeeld mobiele betalingen kunt verrichten, maar daar hebben third-party ontwikkelaars nog geen toegang tot. De mogelijkheden met een smartwatch in de gezondheidszorg lijken niet eindeloos, maar kunnen we vernuftige uitkomsten bieden in specifieke situaties.