Astronauten die voorzien zijn van de Microsoft HoloLens, vertellen wat je allemaal met de augmented reality-bril kunt doen in de ruimte. Zo is de bril natuurlijk hartstikke handig wanneer er een probleem aan boord is, aangezien mensen op aarde kunnen meekijken vanaf de grond.

Dit doen astronauten met de HoloLens in de ruimte

In een interview met de website Popular Science hebben astronauten Scott Kelly en Mikhail Kornienko laten weten wat je als astronaut met de Microsoft HoloLens in de ruimte kunt doen. Zo geven de astronauten aan dat de augmented reality-bril verdomd handig is tijdens dagelijkse bezigheden, aangezien ze te allen tijde een computerscherm voor zich hebben. Daardoor hoeven de ruimtereizigers niet steeds naar computers te zweven die aan de muur bevestigd zitten of zich af te vragen waar die tablet nou gebleven is.

En ander, belangrijker, onderdeel, is de mogelijkheid hulp vanaf de grond te krijgen. De HoloLens maakt het voor mensen op aarde mogelijk mee te kijken naar wat degene in de ruimte ziet en kan zodoende direct ondersteuning aanbieden bij een probleem. Een ander, ongenoemd, voordeel is natuurlijk de mogelijkheid om er ook iets van entertainment mee te bekijken. We kunnen ons voorstellen dat wanneer je tijd voor jezelf hebt in de ruimte, het ook af en toe lekker is om gewoon je favoriete tv-programma te checken met die bril op.