De Taiwanese computerfabrikant Asus heeft bekendgemaakt dat het zijn eigen augmented reality-bril in 2016 op de markt wil uitbrengen. Het bedrijf is ervan overtuigd dat augmented reality veel bruikbaarder is dan virtual reality.

Asus: 'Augmented reality bruikbaarder dan virtual reality'

De directeur van het Taiwanese bedrijf Asus, Jerry Shen, heeft bekendgemaakt dat de fabrikant voornemens is volgend jaar zijn augmented reality-bril op de markt te willen lanceren. Shen is ervan overtuigd dat augmented reality bruikbaarder is dan virtual reality, want "you can make a real setting meld together with yourself and the AR portion. Internally, we are talking about how to prepare." Hoewel de bril nog niet te koop is, is de Microsoft HoloLens op dit moment de pionier op het gebied van augmented reality.

Echter, de HoloLens heeft wel last van enkele problemen. Het apparaat is log, heeft een beperkt gezichtsveld en is nogal prijzig. Eerder liet Asus, bekend van betaalbare laptops en tablets, al weten een eigen Hololens te willen bouwen en de verwachting is nu dat die echt geen drieduizend dollar gaat kosten. Momenteel is er nog niets bekend over de bril van Asus, dus moeten we het doen met de woorden van Shen. Mocht je weer lezen over het verschil tussen augmented en virtual reality, dan kun je terecht in dit achtergrondartikel.