Magic Leap is een bedrijf dat momenteel werkt aan eigen augmented reality wear en liet in een eerder stadium al zien wat het idee achter het concept was. Deze week laat het bedrijf weten dat we de holografische bril binnenkort kunnen verwachten en dat de massaproductie op het punt van beginnen staat.

Magic Leap werkt al een paar jaar aan een holografische bril waarmee de digitale en echte wereld met elkaar verbonden worden, bijvoorbeeld voor het spelen van games. Deze augmented reality-bril is nog nooit aan het publiek getoond en we hebben dan ook geen flauw idee wat we er precies van mogen verwachten, maar de demonstraties van het bedrijf zijn veelbelovend.

Je kunt de bril van Magic Leap vergelijken met de HoloLens van Microsoft; je plaatst het apparaat op je hoofd en bevindt je vervolgens in een virtuele wereld die over de echte wereld om je heen is geplaatst. Vervolgens kun je bijvoorbeeld in je eigen huiskamer op aliens jagen. Magic Leap heeft de hardware nog niet getoond maar geeft wel aan bijna klaar te zijn voor massaproductie. Volgens het bedrijf gaat het om een relatief kleine computer die zonder smartphone of externe computer fungeert. Ook zou je de wearable in het openbaar kunnen dragen, wat betekent dat het een onopvallend apparaat zou zijn.