De Avio smartbril ziet er niet uit als een bril met slimme functies, maar dat is hij wel. De Avio ziet eruit als een gewone zonnebril. Maar hij kan op bepaalde vlakken zelfs meer dan de Google Glass. Dat belooft AVIwear, het bedrijf achter deze bril.

Geen augmented reality

AVIwear houdt kantoor in Las Vegas. Daar is de Avio bril gepresenteerd. Die onderscheidt zich van andere smartbrillen doordat hij zowel via bluetooth als via wifi contact kan maken met een smartphone. Augmented reality - het laten zien van beelden die in de echte wereld worden geplaatst - zit er echter niet in. Dat blijft voorbehouden aan Google Glass.

Siri

De waterdichte Avio bril kan wel gebruikt worden voor veel meer zaken dan foto's en video's maken. Zo kun je via de bril muziek van je smartphone beluisteren, telefoongesprekken ontvangen en beginnen en via de wifi-verbinding live video streamen. Voor het bedienen van de bril wordt spraakherkenning gebruikt. Zowel Voice Command als Siri staan erop.

Modulair

De bril is modulair uitgevoerd, zodat er van alles gewijzigd kan worden: de lenzen, kleur en stijl van de wearable zijn allemaal naar eigen inzicht te veranderen. Ook kun je er modules aan toevoegen met extra batterijen of een micro sd-kaart.

Batterij

Wat de batterijen betreft, is het nog niet duidelijk hoe het zit met het verbruik van deze Avio bril. Maar aangezien deze wearable wat batterijslurpende functies de Google Glass ver overtreft, kan het verbruik wel eens wat meer zijn dan die laatste.

Indiegogo

De Avio bril is er echter nog niet. Er moet nog wat kapitaal voor worden ingezameld. Dat gebeurt via financieringssite Indiegogo. Daar zijn ook meer details over dit nieuwe product te vinden. Als AVIOwear binnen een maand genoeg geld vergaart, kan de bril over een klein jaar in de winkels liggen.