Apple heeft vandaag laten weten dat de batterij van de Apple Watch vervangen kan worden,wat goed nieuws is voor toekomstige kopers van de smartwatch.

Apple Watch

Afgelopen maandag toonde Apple de Apple Watch, de nieuwe smartwatch die het halve internet op zijn kop zette. Als je ondanks de relatief hoge prijs van de Apple Watch toch Apple's smartwatch overweegt te kopen, zul je waarschijnlijk je afgevraagd hebben wat er gebeurt als de batterij niet goed meer werkt. Als je met een normaal horloge langs je plaatselijke juwelier gaat wordt de batterij snel vervangen, maar kan je ook de batterij van de Apple Watch vervangen?

Gelukkig is het antwoord ja, maar wel via Apple. Het bedrijf uit Californië bevestigde vandaag tegenover techsite TechCrunch dat de batterij vervangen kan worden, en dat het onder je garantie valt. Het bedrijf heeft niet laten weten hoeveel het kost om de batterij te vervangen als je garantie verlopen is, maar die informatie volgt hopelijk binnenkort. Je komt echter niet meteen in aanmerking voor een gratis nieuwe batterij als je batterij aftakelt: pas als de batterij van je Apple Watch vijftig procent of meer van zijn capaciteit verliest kan je de batterij gratis laten vervangen.

Ondersteuning

Dat klinkt als een prima deal, maar kan in de realiteit toch nog relatief vervelend uitpakken. Zolang je Apple Watch dus nog zestig procent van zijn capaciteit heeft, zul je daar gewoon mee moeten leven, terwijl dat een flinke impact kan hebben. De standaard accuduur van de Apple Watch is namelijk ongeveer 18 uur, wat zou betekenen dat als je accuduur is afgenomen tot 11 uur (zestig procent), je geen recht hebt op een gratis vervanging.

Het wordt sowieso afwachten hoe Apple de Apple Watch blijft ondersteunen op de lange termijn. "Normale" horloges gaan tientallen jaren mee als je er zorgvuldig mee omgaat, maar de kans dat Apple zo lang onderdelen blijft leveren is zeer klein. Normaliter blijft Apple haar producten nog vijf jaar ondersteunen nadat het product in kwestie niet meer geproduceerd wordt.