Volgens de laatste geruchten is het later mogelijk je Apple TV te besturen met je Apple Watch. Dan heb je geen afstandsbediening meer nodig. Eerder werd er nog gesproken over een speciale, nieuwe afstandbediening voor de Apple TV.

Apple Watch als afstandbediening voor de Apple TV

Als het aan de nieuwe geruchten ligt, dan is het straks mogelijk om de Apple TV met je Apple Watch te besturen. Wanneer deze update zou moeten verschijnen is helaas niet bekendgemaakt door de geruchtenverspreider. Maar de functie zou mogelijk wel tijdens de WWDC 2015-presentatie van Apple kunnen worden aangekondigd. Dus als dit gerucht klopt, dan horen we er gauw genoeg meer over. Je slimme horloge als afstandsbediening gebruiken, zeker als vervanging voor de simpele Apple TV remote, lijkt ons helemaal gek idee.

Een anonieme medewerker van Apple heeft eerder laten weten dat de volgende iteratie van de afstandsbediening van de Apple TV dikker wordt dan zijn huidige versie en wordt voorzien van een touchpad. Apple heeft al sinds de introductie van de Apple TV de missie om de remote zo simpel als mogelijk te maken. De huidige afstandsbediening heeft slechts drie knoppen tot zijn beschikking heeft. Het touchpad wordt gebruikt voor het scrollen door de content. Verder krijgt de nieuwe remote nog twee andere knoppen.

Apple zou van plan zijn binnenkort de Apple Watch te voorzien van nieuwe, belangrijke features. Zoals de Find my Watch-feature, waarmee het mogelijk is je Apple Watch op afstand terug te vinden wanneer je hem bent verloren. Ook zou je hiermee het horloge kunnen leeghalen of vergrendelen wanneer je hem kwijt bent of wanneer-ie gestolen is. Andersom zou de Watch ook gebruikt kunnen worden in het vinden van je iPhone, wanneer je die kwijt bent, via Smart Leashing; maar het zou ook kunnen dat dit pas met de Watch-opvolger kan.