De ontwikkelaar van het bowlspel Bowling Central laat zien hoe je de Apple Watch kunt gebruiken alsof het een Wii Remote is. De developer maakt daarvoor gebruik van de accelerometer van de Apple Watch, wat alleen kan met watchOS 2.

Bowlen met je Apple Watch dankzij watchOS 2

De aankomende update voor Apple Watch, watchOS 2, geeft third-party ontwikkelaars de mogelijkheid om meer onderdelen van de Apple Watch te gebruiken voor hun apps, waaronder de ingebouwde accelerometer. De developer achter het spel Bowling Central, beschikbaar voor Apple TV, maakt daar dankbaar gebruik van en werkt momenteel aan een nieuwe manier om hun game te besturen: met de Apple Watch. Voorheen gebruikte je hiervoor je iPhone of iPod, waar je de bowlingbal weggooide alsof je een Wii Remote vast had.

Toen Nintendo de Wii introduceerde, was het begrip motion gaming direct een feit in menig huiskamer, omdat de besturing van de meeste games direct duidelijk was. Nintendo zelf leverde de game Wii Sports mee (in Europa) bij aanschaf van de gameconsole, waardoor je direct een idee had van wat je mocht verwachten. Het bowlspel binnen Wii Sports bestuur je precies zoals je ook in het echt zou bowlen. Je zwaait je (veel lichtere) arm naar achteren en laat de knopjes op de Wii Remote los om de digitale bal ook los te laten en te laten rollen in het spel.

Bowling Central gebruikte dus al de accelerometer en AirPlay van de iPhone en iPod waarmee je de game bestuurde, maar zoals je in de bovenstaande video kunt zien, is het spel ook te besturen met je Apple Watch. Hoe je de digitale bal loslaat, weten we nu niet niet. De Apple Watch mag dan misschien geen revolutionair gaming-apparaat zijn of worden, het houdt de hardware wel interessant voor iedereen die straks met leuke ideeën zoals deze op de proppen komt. Wanneer watchOS 2 beschikbaar is, dan krijgt Bowling Central ook een update.