De Breitling Exospace B55 is een luxueuze smartwatch die flink duurder is dan de TAG Heuer Connected: hij kost negenduizend dollar. Voor een smartwatch als de Breitling Exospace B55 bestaat er overigens een iets andere term: connected watch.

Breitling Exospace B55: tussen het horloge en de smartwatch in

De luxueuze horlogemaker Breitling heeft een nieuw horloge op de markt in Noord-Amerika uitgebracht: de Breitling Exospace B55. Dit is een zogenaamde connected watch: een slim horloge dat tussen het traditionele horloge en de smartwatch zit. Met de Exospace B55 ben je bijvoorbeeld wel in staat notificaties te ontvangen, maar apps zal het polsapparaat niet ondersteunen. Daarmee stapt Breitling in de voetsporen van traditionele horlogemakers als Tag Heuer en Fossil, die onlangs ook hun smartwatches hebben uitgebracht.

Achter alle mechanische onderdelen van de Breitling Exospace B55 zitten twee lcd-schermen, die in staat zijn de notificaties te weergeven. Inkomende berichten, e-mails, telefoontjes en agenda-items: je zult het er allemaal aantreffen. Je kunt zelfs de naam en andere relevante info zien op die schermen. Met de iPhone-app (er is geen Android-app) kun je verschillende dingen instellen, zoals de tijdzone, en kun je enkele (fitness)activiteiten in beeld brengen. De kosten: 89oo dollar per connected watch. Die van Tag Heuer kost 'slechts' 1500 dollar.