Deze Android Wear-launcher tovert de interface van je Android-smartwatch om naar die van de Apple Watch, zo ongeveer dan. Want hoewel de interface natuurlijk niet helemaal overeenkomt, lijkt het wel ontzettend veel op het menu van de Apple Watch.

Bubble Cloud: de Apple Watch-interface voor op Android Wear

Een ontwikkelaar heeft een aparte Android Wear-launcher en -wijzerplaat uitgebracht op Google Play, de digitale winkel voor alles Android: eentje die lijkt op de interface van de Apple Watch. Waarom je de interface van Apple Watch op je Android Wear-horloge zou willen hebben mag je helemaal voor jezelf weten; de optie is er in elk geval. Toegegeven, als je écht voor het Apple Watch-gevoel wil gaan dan laat Bubble Cloud nog wat te wensen over, maar laten we eens bekijken naar wat de wijzerplaat wel goed doet.

Bubble Cloud weet wel op één manier het Apple Watch-idee te simuleren op je Android Wear-smartwatch. De interface bestaat namelijk helemaal uit bubbels. Je hebt meerdere schermen tot je beschikking die je kunt bereiken door te swipen tussen die schermpjes, waarvan ééntje bijvoorbeeld de klok met een aantal veel gebruikte apps en belangrijke informatie en instellingen laat zien. De andere is nagenoeg gelijk aan die van de Apple Watch, aangezien je daar een cluster van bubbels tegenkomt zoals alleen Apple dat kan bedenken.

Je kunt zelf helemaal aanpassen welke apps je in de vorm van bubbels wil zien op je scherm. De interface is nu gratis te downloaden uit Google Play, maar je kunt er ook voor kiezen om voor de premium-versie te gaan. Die biedt toegang tot de mogelijkheid meerdere widgets te plaatsen, terwijl de gratis variant slechts toegang biedt tot één. Ook zal het bericht dat je moet upgraden verdwijnen, kun je contacten in de vorm van bubbels toevoegen en kun je de wijzerplaat automatisch je beeldscherm laten vullen met die gekleurde cirkels.